Nominert til EY Entrepreneur Of The Year

Publisert: 16. Oct 2019

Bedriften og verdiskapingen til Hersleth Entreprenør AS har blir lagt merke til. Så mye at daglig leder Reinert Hersleth nå er en av fem nominerte til regionskåringen av Entrepreneur of the Year, hvor den norske vinneren går videre til en verdenskåring.

Fra VestbyAvis.no, av Tore Kubberød; 


Nåløyet for å bli verdensmester er naturlig nok trangt, men som en av fem nominerte i Region Øst, som omfatter Østfold, Akershus, Oslo, Hedmark, Oppland og Buskerud, er Reinert Hersleth allerede gjennom et trangt nåløye.

Etter å ha vurdert hele 1877 kandidater er nemlig toppsjefen for entreprenørselskapet i Hobølveien 4 på Såner en av fem nominerte til prisen, som deles ut i Oslo allerede 17. oktober.

- Det er klart det er morsomt at vi bli lagt merke til. Men det er det vi gjør i hverdagen vi lever av, og det viktigste for meg er å ha morsomme arbeidsdager sammen med gode kollegaer, og at vi sørger for verdiskapning gjennom å gjøre en god jobb ute på byggeplassene, sier Reinert Hersleth.

Han tok over som daglig leder i Hersleth Entreprenør AS i 2012 etter sin far Thorleif Hersleth.

HYGGELIG ANERKJENNELSE: - Det er hyggelig å bli nominert, men det viktigste for oss er arbeidet i hverdagen, sier Reinert Hersleth.

HYGGELIG ANERKJENNELSE: - Det er hyggelig å bli nominert, men det viktigste for oss er arbeidet i hverdagen, sier Reinert Hersleth. Foto: Tore Kubberød

Strenge krav

Det er strenge krav til å bli tatt med i vurderingen til prisen Entrepreneur Of The Year. Hovedregelen er 3 x 20. Det betyr at selskapet må ha minimum 20 millioner kroner i omsetning, minimum 20 ansatte og minst 20 prosent vekst i omsetning de siste to årene.

Hersleth Entreprenør hadde i fjor 445 millioner kroner i omsetning, 80 ansatte og siden 2015 har veksten vært på 48 prosent. Hersleth Entreprenør har vært på listen over de 100 største entreprenørbedriftene i flere år.

- Vi forventer ikke den samme veksten i årene framover, men så er vi heller ikke opptatt av å vokse mest mulig. Det viktigste for oss er å gjøre en god jobb, sørge for trygge arbeidsplasser, ha kontroll på det vi driver med og at vi har det morsomt på jobb. Skulle vi ha vokst på samme måten framover så må vi nok ta noen valg i forhold til blant annet utvide det geografiske markedet vi jobber i.

Ordrebøkene fylles

Hersleth forteller at 2019 blir et greit år, og at det også for 2020 allerede ser lovende ut.

- Ordrebøkene er i ferd med å fylle seg opp for 2020. Vi har i 2019 avsluttet en del prosjekter, men det kommer hele tiden nye til. Dette er en blanding av prosjekter som vi selv er med på å utvikle og byggeprosjekter for andre. Strategien er at vi i porteføljen vår skal ha rundt 50 prosent boligbygging, mens resten skal være offentlige prosjekter og næringsbygg. Dette svinger selvsagt i perioder.

Bred kompetanse

Bredden i kompetanse gjør at «skryteveggen» inne på møterommet på Såner er et enormt mangfold i typen byggeprosjekt. Her henger det flere kirker, butikker, andre næringsbygg og alle typer boligprosjekter. I flere år har Hersleth Entreprenør også hatt ansvaret for byggingen på Ramme gård. Et prosjekt Reinert Hersleth tidligere har beskrevet som helt unikt i norsk sammenheng.

- Den brede kompetansen og erfaringen vår er kanskje en viktig faktor for veksten og verdiskapingen. Vi kan derfor ta på oss alle typer oppdrag.

Avgjøres 17.oktober

Det er en uavhengig jury som bestemmer hvem som vinner i region øst. I tillegg til Reinert Hersleth er Petter Grunnan, Andreas Torsheim, Jan Christian Vestre, Steinar Paulsrud og Thomas Pulpan, Knut Brusletto, Andreas og Susanne Holzweiler, og Johan Manon Ceron nominert.

Vinneren av regionfinalen går videre til den nasjonale finalen i desember, hvor vinneren deltar i den internasjonale finalen i Monaco sommeren 2020.